Pera Müzesi Kütahya Seramikleri ve Müzecilik Semineri'nde öğrencilerimiz sunum yaptı.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik “Kütahya Seramikleri ve Müzecilik Semineri” programına yüksek öğrencilerimizden Zeynep Güneysu ve Selin Sadioğlu katıldı.

Osmanlı döneminde İznik’ten sonra en önemli seramik üretim merkezi olan Kütahya’da üretilen seramikleri disiplinler arası bir programla ele alan seminer de müzecilik, sanat tarihi ve kültür tarihi hakkında bilgi verildi.

Seminerin ilk kısmında Kütahya seramikleri hakkında detaylı sunum yapılarak, konuyla ilgili kitapları inceleme şansı da verildi. Kütahya seramiklerinin 18. yüzyıldan günümüze uzanan sanatsal gelişimi ve Osmanlı kültüründeki yeri ve önemine değinildi. Ayrıca sunum sonrasında küçük gruplar halinde, atölye çalışması yapıldı.
 

Program kapsamında Kütahya üretimi seramik eserlerin hassasiyetle incelenmesine izin verilmesi katılımcıları heyecan verdi. 

Seminerin ikinci kısmında Özel müzecilik ve koleksiyon yönetimi, eserlerin belgelenmesi, konservasyonu, müzeye getirilmesi, müzede koleksiyon yönetimi, eserlerin sergileme yöntemleri ve sergi alanları hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Çocuklara, gençlere müzeyi sevdirmek, sanata daha yakın olmaları için müzede öğrenme etkinlikleri yapılmasının gerekliliğine değinildi.

Sergi tasarımı, müzede öğrenme atölyeleri ile interaktif ve eğitici olan program sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.