Osmanlı'dan Günümüze Hat Sanatında Müsennâ

Bugüne kadar üniversitemizde Geleneksel Türk Sanatları Anasanat Dalı alanında yapılmış lisansüstü tez konuları etrafında çalışmalarını başarıyla tamamlayan mezun öğrencilerin,  tez aşamalarında edindikleri bilgi ve tecrübeleri üniversite camiası ve tüm kamu ile paylaşmalarına yönelik Prof. Dr. M. Hüsrev SUBAŞI tarafından “Kandilli Seminerleri” adı altında projelendirilen ilmî toplantıların ilki GSF Araştırma Görevlisi Betül SAYIN’ın sunumuyla gerçekleştirildi.  

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi S. Hilal ARPACIOĞLU’nun koordinatörlüğünde başlayan ilk sunumda tez danışmanı olması sebebiyle moderatörlüğü Prof. SUBAŞI üstlendi. 

Türkiye’de ilk kez ele alınan “Osmanlı’dan Hat Sanatında Müsennâ” konusu etrafında edindiği bilgileri, müzelerden ve özel koleksiyonlardan derlediği aynalı yazı görselleri ışığında izleyicilerle paylaşan Arş. Gör. SAYIN’ın sunumu doksan dakika sürdü. 

Öğretim üyeleri ile lisans ve lisansüstü öğrencilerce dikkatle tâkip edilen seminer, katılımcıların yönelttikleri sorular ve bunlara verilen cevaplar akabinde sona erdi.