Geleceğin ustaları hat ve çini sanatında ödüllendirildi

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen “Geleceğin Ustaları 7. Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması”nda öğrencilerimiz hat ve çini dallarında ödüle değer görüldü.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından genç sanatçıları teşvik amacıyla her yıl düzenlenen “Geleceğin Ustaları 7. Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması”nda, Geleneksel Türk Sanatları Anasanat Dalı Yüksek Lisans öğrencileri Hakan Arslan, Yıldız Zenbil ve Emin Tiryak ile mezun Senem Demirci hat ve çini dallarında ödüle layık görüldü.  

Hakan Arslan “Hüsn-i Hat” dalında sülüs-nesih kıt’asıyla birincilik, Senem Demirci aynı dal ve aynı formda üçüncülük, Yıldız Zenbil “celî ta’lik” dalında üçüncülük, Emin Tiryak ise “Çini” dalında teşvik ödülü aldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Anasanat Dalı Lisansüstü Eğitim Programında yüksek lisans yapan Hakan Arslan, IRCICA ve Albaraka Türk tarafından düzenlenen Uluslararası Hat Müsabakalarında da çeşitli dereceler kazandı. Celî ta’lik eseriyle Hüsn-i Hat alanında üçüncülüğe değer görülen Yıldız Zenbil yüksek lisansının tez sürecinde yer alıyor. Sülüs nesih kıt’asıyla üçüncülük kazanan mezun Senem Demirci ise Rık’a yazısının doğuşu ve gelişim seyri üzerine ilk olan teziyle geçen yıl yüksek lisans eğitimini tamamladı. Tasarımını ve uygulamasını Fakülte atölyelerinde yaptığı 70 cm çapında saz yolu ekolünde yılan bordürlü bir çini tabak ile yarışmaya katılan Emin Tiryak da tez sürecine devam ediyor.

Dereceye giren öğrenciler, Zeytinburnu Belediyesi yönetimi, akademisyenler ve alanın ustalarından oluşan konukların katıldığı ödül töreninde plaket ve para ödülüyle ödüllendirildi.