Hattat Mustafa Halim Özyazıcı Hayatı ve Sanatı Sergisi

20. yüzyılın büyük hattatlarından Mustafa Halim Özyazıcı, vefatının 57’inci senesinde Kazlıçeşme Sanat’ta Haluk Perk’in küratörlüğünde hazırlanan bir sergide anılıyor. 

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümü hoca ve öğrencileri ile 21 Ekim 2021 Perşembe günü Hattat Halim Özyazıcı Sergisi ziyaret edildi. 

Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı ve Öğr. Gör. Ali Toy öncülüğünde Dr. Öğr. Üyesi Nihal Aracı, Arş. Gör. Sümeyye Saruhan, Arş. Gör. Betul Sayın ve Geleneksel Türk Sanatları bölümünde genellikle hat alanında eğitim gören 25 öğrencimizin katılımlarıyla Halim Efendi’nin sergide bulunan eserleri incelendi. 

“Hattat Mustafa Halim Özyazıcı Hayatı ve Sanatı” isimli sergide, Halim Efendi’nin kişisel eşyaları, hat çalışmaları; sülüs yazıları, celî sülüs cami kalıp çalışmaları, cami kubbe yazı kalıpları, taslak çalışmaları, sülüs ve nesih, ta’lik, dîvânî, rik’a, kûfî ve tuğra yazıları, mezar taşı çalışmaları ayrıca grafik çalışmaları; kaligrafi, tabela, afiş, reklam, plak zarfı, etiket, vinyeti tayyare piyangosu, hisse senedi ve poliçe, diploma,  harita, kitap, logo, isim istifi ve mühür çalışmaları bulunmaktadır. 

8 Ekim 2021 Cuma günü açılışı gerçekleşen sergi, 31 Aralık 2021 Cuma gününe kadar ziyarete açıktır.