Güneşi Görebilmek İçin....

Amasra’da 14 Ekim 2022'de maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 43 vatandaşımızın acı kaybıyla yüreğimiz yandı. 9 işçinin yaralandığı patlamanın üzerinden 1 yıl geçti. Güzel Sanatlar Fakültemiz Geleneksel Türk Sanatları Çini ve Hat Bölümü öğrencilerimiz ise ülkemizin yaşadığı o acı günü hiç unutmadı. Öğrencilerimiz, facianın yıl dönümünde hayatını kaybeden 43 madencimize ithafen 43 eserden oluşan “Güneşi Görebilmek İçin…” adını verdikleri sergiyle duygularını dile getirdiler.

Genel Koordinatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Latife Aktan Özel'in gerçekleştirdiği ve küratörlüğünü Öğr. Gör. Emre Atırcıoğlu'nun üstlendiği sergi, sanatseverlerin büyük beğenisini toplandı. Sergi ve eserler hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Latife Aktan Özel, “Her bir madencinin adına meydana getirilen eserlerin 25 tanesi çini, 17 tanesi ise hat bölümü lisans yüksek lisans ve sanatta yeterlik öğrencilerimizin eserleridir. dedi. Böyle anlamlı bir sergiye eserleriyle destek olan öğrencilerine de ayrıca teşekkür etti.

Eserlerin esin kaynağının mezar taşları olduğunu dile getiren Öğr. Gör. Emre Atırcıoğlu, sergide eserlerin yanı sıra 43 mezar taşının da görsellerinin bulunduğu anlattı. Atırcıoğlu, 5 Şubat 2022’de ‘Güneşi görmek için karanlığı kazıyoruz’ diye sosyal medya paylaşımı yapan madencinin de hayatını yitiren madencilerden sadece biri olduğunu sözlerine ekledi. duğunu sözlerine ekledi. Atırcıoğlu, “Öğrencilerimiz, sanatın hayattan beslenen yanını betimleyen gençlik duygularını eserlerine yansıtmıştır. Madencilerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.