Vefatının 46. Yılında Hezarfen Necmeddin Okyay

İstanbul Hattatlığının beş asırlık birikimini Cumhuriyet nesillerine taşıyan Hezârfen Hattat Necmeddin Okyay, vefatının 46. yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde hatıralarla anıldı.

Geleneksel Sanatlar Kulübü organizasyonunda 46. vefat yıl dönümünde gerçekleştirilen anma programında Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı’nın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen merhum hattatın öğrencisi Prof. M. Uğur Derman, Necmeddin Okyay’ı farklı yönleriyle anlattı.

İstanbul ve çeşitli illerden hattatlar, araştırmacılar ve sanatseverler tarafından ilgiyle izlenen ve YouTube’dan canlı yayınlanan programda Uğur Derman Hoca, Necmeddin Okyay’ın kendi sesinden Kur’ân-ı Kerim tilavetini ilk kez dinletti. Anma programı üstat Okyay’ın ruhuna Fatiha okunması ile sona erdi.