Geleneksel Türk Sanatları Programı Ek Kontenjan Sınavı Başvuruları

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
GELENEKSEL TÜRK SANATLARI PROGRAMI EK KONTENJAN SINAVI DUYURUSU

2019-2020  eğitim öğretim yılında Fakültemizin Geleneksel Türk Sanatları Programına “Özel Yetenek Sınavı” ile ek kontenjan için öğrenci alınacaktır.

Ek Kontenjan Bilgileri

Geleneksel Türk Sanatları % 50 BURSLU

Başvuru için son tarih : 13 Eylül  2019  Cuma  Saat: 17.30

SINAV TARİHLERİ :

16 Eylül  2019  Pazartesi  Saat 10.00-13.00 : Özel Yetenek Sınavı (Çizim)

Saat 14.30           : Özel Yetenek Sınavı ( Sözlü/Mülakat)

ÖN KAYIT MÜRACAATI

Öğrenci İşleri Kayıt Bürosu / Kandilli Yerleşkesi

Kandilli Mh. Rasathane Cd. Hıdrellez Sk. No: 3 Üsküdar / İstanbul

Adaylar, ayrıca Üniversitemizin aşağıda verilen link adresi üzerinden 15 Eylül Pazar günü saat 23.59’a kadar  ilgili formu doldurmak suretiyle de kayıt yaptırabileceklerdir. Ön kayıt formundaki iletişim bilgilerinin eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Kayıt formu için tıklayınız

KAYIT KOŞULLARI:
 ▪ Lise veya dengi bir okuldan mezun ya da mezuniyet aşamasında olmak;
 ▪ 2019 TYT puan türünden 150  ve üzeri puan almış olmak.

***Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 21.03.2019 tarih ve 2298 sayılı yazısınca 2018 TYT puan türünden 150 ve üzeri puanı almış adaylar  da  Özel Yetenek Sınavı başvuru hakkına sahiptir.

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

▪ 2019 YKS Sonuç Belgesi
 ▪ Lise diploması veya mezuniyet belgesi (Fotokopisi de olabilir)
 ▪ 4,5 × 6 cm boyutunda son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf (1 adet)
 ▪Ön Kayıt ve sınav giderleri için Üniversitemizin eğitim hesabına 80 TL yatırıldığına dair banka dekontu.

Hesap bilgileri

Banka Adı : Albaraka

Şube Adı   : Beşyüzevler

Hesap Adı : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

İban Numarası : TR16 0020 3000 0225 9188 0000 08

Önemli Bilgiler

1.  İnternet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin, sınav sabahı 08.30 – 10.00 arasında gerekli belgelerin asıllarını ve ödeme makbuzunu Kandilli Yerleşkesindeki Kayıt Bürosu’na ibraz ederek “Sınav Giriş Belgesi” almaları gerekmektedir.
            2.  Sınavlar jüri tarafından değerlendirilecek ve bu değerlendirmeden sonra kazananlar ve burs durumları web sayfasından ilan edilecektir.
            3.  Kesin kayıt için gerekli belgeler, sonuçların ilan edildiği gün Web sayfasından duyurulacaktır.
            4.  Asıl listeden kazanan adayların kayıt işlemlerinin sona ermesinden sonra yedek listeden sırasıyla kontenjan dolana dek kayıtlara devam edilecektir.

“KAYITLI ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAVA GİRİŞ HAKKI BULUNMAMAKTADIR.”

ÖZEL YETENEK SINAVININ AŞAMALARI:

Yetenek Sınavı, Eğitim-Öğretim programları doğrultusunda iki aşamalı bir seçme sınavı olup, aday öğrenci her iki aşamaya da girmek zorundadır.

1. Aşama :  “Uygulama” nitelikli olup, tek sorudan oluşur ve öğrenciye 3 saat süre verilir.
                Sınav Tarihi:  16 Eylül  2019  Pazartesi  Günü  Saat 10.00-13.00
                Sınav Türü:  Çizim (Model / Bellek / Kurgu / Şekillendirme)
                Değerlendirme: Sınav kâğıdının değerlendirmeye girebilmesi için 100 puan üzerinden en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Ve bu puan, başarı puanını  % 70 etkiler.

2. Aşama :  “Sözlü/Mülâkat” niteliğinde olup, seçmeyi düşündüğü alanla ilgili bilgi ve yeteneklerinin değerlendirildiği oturumdur.
                Sınav Tarihi:  16 Eylül  2019  Pazartesi  Günü  Saat 14.30

Sınavda Gerekli Malzemeler:
50 x 70 cm Duralit
2B, 3B, 4B Kurşun Kalem
Silgi
Kalemtıraş

UYARILAR:
Sınav başladıktan 30 dakika sonra gelen adaylar artık salona alınmazlar.
Sınavlarda özel olarak hazırlanan sınav kâğıtları kullanılır.

Adayların sınava  cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, zamanı gösterme dışında işlevleri olan, saat ve bilgisayar özelliği bulunan araçlarla girmeleri, sınav süresince birbirleriyle konuşmaları, bilgi aktarmaları, başkalarını rahatsız edecek ve sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır.

SINAVIN YAPILACAĞI ADRES:
                Kandilli Yerleşkesi
 Güzel Sanatlar Fakültesi Salonları
                Kandilli Mh. Rasathane Cd. Hıdrellez Sk. No: 3 Üsküdar / İstanbul

ÖZEL YETENEK SINAVI DANIŞMA HATTI:
                Kandilli Yerleşkesi :  0216 460 01 90   (5024 – 5045 – 5003 )

Haliç Yerleşkesi     :  0212 369 81 62  (4345 - 4274)