Mestâne Bakış, Özge Temâşa

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi minyatür atölyesi hocalarının ve öğrencilerinin “Yeditepe Bienali” kapsamında geleneksel hikâyelerden ilhamla hazırladıkları Oradaydım isimli enstalasyonun devamı niteliğindeki “Mestâne Bakış, Özge Temâşa” paneli, Küçük Mustafa Paşa Hamamı’nda düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Yeditepe Bienali kapsamında “Mekândan Taşanlar” adlı serginin bir parçası olan, Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Betül Bilgin ve Arş. Gör. S. Hilal Arpacıoğlu’nun düzenlemesiyle hazırlanan enstalasyon çalışması, 8 Nisan’da Küçük Mustafa Paşa Hamamı’nda sergilenmeye başlanmıştı.

Enstalasyona ilham olan Leyla ile Mecnun, Hüsrev ile Şirin, Varka ile Gülşah, Kelile ve Dimne gibi geleneksel hikâyeler bu kez farklı bakış açılarıyla değerlendirilecek.

Etkinlik Türü : Panel
Konum : Küçük Mustafa Paşa Hamamı